ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΚΟΛΟΚΥΘΟΨΩΜΟ ΠΩΓΩΝΙΣΙΟ

…από την Καίτη Λεβέντη.

Πλένω, καθαρίζω και τρίβω στον τρίφτη κολοκύθι κίτρινο. Το στίβω καλά, το βάζω σε λεκάνη και προσθέτω 2-3 χούφτες καλαμποκάλευρο, 2 αυγά, αρκετό δυόσμο και μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι κόκκινο γλυκό ή καυτερό. Λαδώνω καλά το σινί, σε ένα δοχείο ρίχνω 4 χούφτες καλαμποκάλευρο, και νερό όσο χρειάζεται για να γίνει ένας σφιχτός χυλός.

 

Στρώνω τον χυλό στο ταψί με το χέρι να πάει παντού. Ρίχνω από πάνω το μείγμα με το κολοκύθι και το απλώνω καλά-καλά. Πάλι σε ένα δοχείο βάζω 2μιση -3 χούφτες καλαμποκάλευρο και όσο νερό χρειάζεται κα΄νω έναν σφιχτό χυλό και τον ραντίζω με το χέρι στην επιφάνεια του κολοκυθόψωμου.

10544971_10203883787797211_716895067_n

Ψήνω στους 180ο για 50-60′ ώσπού να γίνει χρυσαφένια η επιφάνεια του.
Με το μαχαίρι ανασηκώνεις μια άκρη για να δεις αν έχει πάρει χρώμα και από κάτω. Καλή επιτυχία!
10524917_10203886482504577_1568522173_nΣχόλιο της μαγείρισσας:
¨Η συνταγή είναι όπως μου την είπε η θεία μου Αφροδίτη Καραγιάννη και είχε σαν μέτρο τις χούφτες της  που ότι και αν έπιαναν τα χρυσά της τα χεράκια το κάνανε μελένιο!! ¨
Μοιράσου το άρθρο Share on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterDigg thisShare on StumbleUponPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Tags: , , , ,